Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Kartice
Kartice
30. december 2015

Ste do kartice brez tehnologije NFC pri NLB upravičen brezplačno?

Dobili smo vprašanje potrošnika, komitenta NLB, ki je dobil novo bančno kartico, ki mu omogoča brezstično plačevanje. Gre za razmeroma nov način plačevanja, pri katerem kartico za plačilo le približate POS-terminalu, pri manjših zneskih pa vam tudi ni treba vnesti svoje številke PIN. NLB namreč pravkar, tako kot nekaj drugih bank, nadomešča obstoječe kartice svojih strank z novimi, ki omogočajo tudi brezstično plačevanje.

Potrošnik takšne kartice ni želel, saj ne želi plačevati na brezstični način in ima pomisleke glede varnosti, zato je banko zaprosil za kartico brez čipa za brezstično plačevanje. Ta mu je takšno rešitev sicer ponudila, ampak pod pogojem, da bo za motiv na novi kartici plačal 8,20 evra. Potrošnika je zanimalo, ali ni do kartice brez tehnologije NFC upravičen brezplačno.

Pri pregledu bančnih praks na tem področju letos spomladi smo od NLB dobili potrdilo, da svojim komitentom omogočajo brezplačno kartico brez NFC, zato smo banko prosili za pojasnilo. Iz banke so nam sporočili, da je tudi izbira motiva na takšni kartici zastonj. Vsem, ki je banka za izbiro motiva zaračunala nadomestilo, svetujejo, naj se povežejo z njenim oddelkom za upravljanje odnosov s strankami.

bs

 

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA