Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Kartice
Kartice
05. oktober 2015

"V bližini doma je ena od bank postavila nov bankomat. Na njem sem preveril stanje na svojem računu, ki ga imam pri drugi banki. Kasneje sem opazila, da mi je banka za vpogled na račun pri drugi banki zaračunala 0,34 evra. Ali lahko to storijo?"

Stroške, povezane s plačili oz. vpogledi stanja na bankomatih, potrošniku vedno zaračuna tista banka, katere kartico uporabi. Strošek 0,34 evrov je torej potrošniku zaračunala njegova banka in ne banka, ki je lastnica bankomata.

Banke lahko potrošnikom zaračunavajo le tiste storitve, ki so izrecno navedene v ceniku, tako da se lahko potrošnik z njimi seznani vnaprej. Na ceniku potrošnikove banke je bilo jasno navedeno, da za posamezen vpogled v stanje računa na bankomatu druge banke v Sloveniji zaračunajo 0,34 evrov.

Avtorica: Tina Fonovič

bs

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA