Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Kartice
Kartice
16. november 2020

Shemo takojšnjih plačil Flik ponuja že 13 bank, a za uspeh potrebuje tudi čim večje število uporabnikov.

Do konca leta naj bi Flik svojim komitentom ponujale že vse banke. A banke ponujajo različne rešitve (ločena aplikacija Flik Pay, vgradnja v mobilno denarnico ali mobilno banko), kar pomeni različne načine registracije in različne uporabniške izkušnje. Poenoten način uporabe Flika bi verjetno pozitivno vplival za razširjenost in uporabo sheme za takojšnja plačila.

Do oktobra so v Flik-u zabeležili 37 tisoč uporabnikov - fizičnih oseb - ki so od zagona v marcu opravili nekaj manj kot 90 tisoč transakcij. Govorimo o prenosih med fizičnimi osebami, saj shema šele razvija oziroma začenja s takojšnjimi plačili med potrošniki in trgovci. Rešitev lahko pričakujemo najprej le pri peščici bank in le na določenih POS-ih. Uporabniška izkušnja pa bo, kot kaže, bistveno boljša za Android uporabnike, saj IOS zaradi omogočenja NFC protokola s strani Appla ne ponuja izkušnje prijazne uporabniku. 

 bs

 

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA