Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Brošure
Brošure
04. februar 2016

Življenjska zavarovanja so med potrošniki zelo razširjena. Le malokdo nima sklenjenega vsaj enega izmed zavarovanj iz obsežne ponudbe življenjskih zavarovanj, mnogi pa svoja sredstva
nalagamo celo v več različnih produktov. V široki paleti življenjskih zavarovanj je včasih težko izbrati najprimernejše. Pred sklenitvijo življenjskega zavarovanja se moramo zavedati predvsem tega, da gre za dolgoročno zavarovanje (pogodbo) in da imajo odstop od pogodbe ali njene spremembe, kot so skrajšanje zavarovalne dobe, znižanje zavarovalne vsote ipd., za sklenitelja oziroma zavarovano osebo negativne finančne posledice.

V sodelovanju s Slovenskim zavarovalnim združenjem smo pripravili kratek vodič po življenjskih zavarovanjih. V brošuri boste našli odgovore na vprašanja, kako izbrati ustrezno zavarovanje, kakšne so različne vrste življenjskih zavarovanj, na kaj morate biti pozorni pred sklenitvijo in med trajanjem zavarovanja ter na koga se lahko obrnete, če gre kaj narobe.

Predstaviti vam želimo tudi pomembna tveganja pri sklepanju dolgoročnih pogodb, kot je življenjsko zavarovanje, in osnovne pravice, ki jih imate kot potrošnik na tem področju.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA