Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zdravila
Zdravila
23. oktober 2018

"Prek spletne trgovine sem želel naročiti nekaj zdravil, vendar me je po primerjavi cen izdelkov s tistimi v fizičnih lekarnah začelo skrbeti, saj je spletna trgovina ponujala enaka zdravila po precej nižjih cenah. Kako naj vem, da ne gre za prevaro ali morda ponarejena zdravila?"


je nakup v spletni lekarni varen-logo-euSpletna prodaja zdravil je po Zakonu o zdravilih mogoča le za zdravila, ki se izdajajo brez recepta, lekarne oziroma specializirane prodajalne zdravil pa za spletno prodajo teh zdravil potrebujejo posebno dovoljenje ministrstva za zdravje. Pred nakupom zdravil najprej preverite, ali je na spletni strani logotip s povezavo do seznama ponudnikov, ki so pridobili dovoljenje za spletno prodajo zdravil. Enak logotip uporabljajo v vseh državah članicah EU, razlika je le v barvi zastave, ki je odvisna od tega, iz katere države članice je ponudnik. Če tega logotipa na spletni strani ni ali pa ponudnik ni naveden na seznamu oseb z dovoljenjem za spletno prodajo zdravil, je tveganje, da gre za ponarejeno zdravilo, veliko večje in nakup odsvetujemo.

Skupni logotip EU, ki potrošnikom pomaga prepoznati spletne strani, ki lahko zakonito prodajajo zdravila: 

Avtor: Matjaž Jakin

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA