Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zdravila
Zdravila
24. februar 2016

Zdravstveni inšpektorat RS sporoča, da je bil obveščen o spletni prodaji kapsul za hujšanje na spletni strani www.diennet.com, v katerih so odkrili prisotnost nedeklariranih sestavin (amfepramon, diazepam), zato lahko predstavljajo tveganje za zdravje ljudi.

Analize izdelkov so bile izvedene v Švici.

Amfepramon lahko povzroči resna kardiovaskularna tveganja. Ta sestavina ni več dovoljena za uporabo v Švici. Diazepam je anksiolitik, bolniki ga lahko uprabljajo le pod strigim zdravstvenim nadzorom. Obe substanci sta na seznamu narkotikov, zato je uvoz možen le z dovoljenjem pristojnih služb. V primeru, da ste te kapsule že zaužili, o tem obvestite svojega zdravnika.

Opozarjamo tudi na dejstvo, da je prodajalec registriran izven EU (na Bahamih), zato je morebitno vračilo izdelka in povrnitev kupnine težje uveljaviti.

Več informacij (v angleščini).

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA