Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zdravila
Zdravila
29. januar 2014

"Na spletu sem opazila oglas za shujševalne tablete `Raspberry Ketone Forte´, s pomočjo katerih naj bi v enem mesecu izgubila 14 kilogramov. Tablete sem kupila, saj imam kar precej težav s prekomerno težo. K nakupu pa me je spodbudilo tudi zagotovilo spletnega prodajalca, da bo vrnil kupnino vsem tistim kupcem, pri katerih tablete ne bi dosegle obljubljenega shujševalnega učinka. Tablete sem jemala en mesec, vendar nisem izgubila niti kilograma, zato sem zahtevala povračilo kupnine. Sem zelo razočarana. Kaj o takšnih ponudbah menite vi?"

Odsvetujemo nakup prehranskih dopolnil na spletu, še posebej pri tistih ponudnikih, ki nimajo sedeža v Sloveniji. Svetujemo vam, da v prihodnje na spletnem mestu proizvajalca/prodajalca preverite njegov sedež, saj mora biti jasno in nedvoumno naveden.

Če ima proizvajalec sedež v Sloveniji, ima Zdravstveni inšpektorat možnost preveriti kakovost prehranskih dopolnil in zakonsko ustreznost označevanja, v nasprotnem primeru pa teh pooblastil nima.

Načeloma pa sploh odsvetujemo nakup kakršnih koli prehranskih dopolnil, ki obljubljajo "čudežne" in hitre ozdravitve, izgubo teže, ... Glede hujšanja velja pravilo, da na mesec ne bi smeli shujšati več kot 2 kilograma. Poleg diete z več zelenjave in živil, ki vsebujejo veliko prehranskih vlaknin ter zadostno količino vode, ne pozabite na redno telesno dejavnost.

Avtorica: dr. Tanja Pajk Žontar

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA