Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zavarovanje in pravice pacientov

Kaj je pacientom v resnici prinesla novela Zakona o pacientovih pravicah in skupaj z njo Pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov ter najdaljših dopustnih čakalnih dobah? Nova zakonodaja je med drugim spremenila način vodenja čakalnih seznamov in pravice pacientov na tem področju ter na novo opredelila stopnje nujnosti pri napotitvah, s ciljem skrajševanja čakalnih vrst in večje transparentnosti sistema. Preverili smo, kaj spremembe - eRecept, eNapotnica in eNaročanje ter predpisi o čakalnem času on najdaljših dopustnih čakalnih dobah - pacientom zares prinašajo. So pacienti z novelo zakona res na boljšem?

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA