Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zavarovanje in pravice pacientov

Predstavljamo najpomembnejše otrokove pravice in njihove posebnosti, ko se otrok znajde v vlogi pacienta. Otrok ima pravico do osebnega zdravnika in zobozdravnika, do informacij o diagnozi, do soodločanja pri zdravljenju, do nege na domu, do spremstva in povračila stroškov, do sobivanja z enim od staršev v bolnišnici in tudi do pritožbe. Tudi starši lahko uveljavljajo nekatere pravice kot npr. pravico do nadomestila plače zaradi nege otroka ali pa pravico do bivanja v bolnišnici skupaj z otrokom - a ne vedno in le v nekaterih primerih. Morate za bivanje z otrokom v bolnici nameniti svoj letni dopust ali lahko uveljavljate bolniško odsotnost? Preverite!

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA