Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zavarovanje in pravice pacientov

"Pred kratkim sem pri osebni zdravnici (zasebnica s koncesijo) prosila za kopije svoje zdravniške dokumentacije. Zdravnica mi je na zaupanje dovolila vzeti kartoteko, da sem jo skopirala. V kartoteki, ki je pri njej, pa je le moja dokumentacija od pregleda pred vstopom v osnovno šolo do danes, ni pa nobenih dokumentov iz obdobja pred tem. Klicala sem v zdravstveni dom, kjer sem kot otrok obiskovala zdravnika, da bi preverila, ali je dokumentacija še pri njih. Pojasnili so mi, da če je ni pri osebnem zdravniku, je v arhivu v zdravstvenem domu ali pa je bila uničena. Ob tem so me spraševali, zakaj sploh potrebujem to dokumentacijo. Enako je spraševala tudi osebna zdravnica. Zanima me, ali res moram povedati razlog, zakaj želim imeti kopijo svoje dokumentacije. V enem vaših člankov sem namreč prebrala, da so to podatki, do katerih mi mora biti omogočen dostop. Zanima me tudi, koga naj prosim, da bi preveril, ali moja dokumentacija iz tistega časa še obstaja. In če še obstaja, kako naj pridem do kopije. Se lahko morda sklicujem na kakšen rok, v katerem bi to morali preveriti in zagotoviti kopijo?"

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA