Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Šport
Šport
03. maj 2018

Pod imenom funkcionalne tekaške majice trgovci ponujajo oblačila, ki podpirajo funkcionalne potrebe človeškega telesa med tekom. Pri poletnih modelih se hvalijo, da dobro odvajajo vlago in toploto, zato bomo v njih kljub višji temperaturi okolja, naporom in potenju ostali suhi in sveži. Zanimalo nas je, v kolikšni meri te majice, ki jih ponujajo različni proizvajalci na trgu, izpolnjujejo opisane obljube in kakšne so razlike med njimi: več razlik v cenah kot v ocenah! Na testu smo preizkusili tekaške majice s kratkimi rokavi, ki so v prvi vrsti namenjene ljubiteljem teka na prostem v toplejšem delu leta, zaradi kroja in funkcionalnih značilnosti pa se uporabljajo tudi v naravi, športnih dvoranah in fitnesih. Na testu majice od 45€ do 6€: najdražje po rezultatih v sredini.

Ženske majice
Adidas Response
Benger Running Shirt
Craft Mind SS Tee
Kalenji Run Dry+
Nike Dry Miler
Pro Touch Basic Rylinda
Pro Touch Natalia
Puma Core Run SS Tee
Salomon Trail runner SS tee
Under Armour Threadborne Streaker

Moške majice
Adidas Response
Benger Running Shirt
Craft Mind SS Tee
Kalenji Run Dry+
Nike Dry Miler
Pro Touch Basic Rylu
Pro Touch Martin
Puma Core Run SS Tee
Salomon Trail runner SS tee
Under Aarmour Threadborne Streaker


Tako kot vse izdelke, ki jih ocenjujemo v potrošniških testih, smo tudi majice kupili anonimno, kot običajni potrošniki. Po temeljitem preverjanju rezultate združujemo v naslednjem kategorije (v oklepaju so njihove obtežitve):

Funkcionalne lastnosti (40 %)
Udobje in občutki (40 %)
Kakovost materiala (20 %)


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.
Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Nečlanom so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup z Moneto ali kreditno kartico, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto, in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani. V primeru, da primerjalnik v tem času posodobimo z novimi testnimi rezultati, so vam na voljo tudi ti.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več