Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Šport
Šport
08. januar 2018

Toplo, a suho tudi v mrazu. Primat so prevzela sintetična vlakna, ki ob dobrem zadrževanju toplote veliko bolje odvajajo znoj, zaradi česar nam je med aktivnostjo bolj prijetno. Ne le material, pomembni so pletivo, šivi, k udobju prispeva tudi kroj, zato smo smučarsko perilo preizkusili še v praksi, na smučišču.

Medtem, ko so perila test funkcionalnosti dobro prestala, so se razlike pokazale na testu močljivosti, ki pokaže, kako hitro se material navzame vlage in testu obstojnosti. Na testu perilo od 135 do 30 €. Dva, ki sodita med najdražje sta si prislužila oceno zelo dobro, le malenkost pa zaostajata bistveno cenejša konkurenta. Preverite!

Craft Be Active Comfort RN LS / Knicker
Decathlon/Wed'ze FreshWarm
Falke Underwear Warm Longsleeved Shirt Tight Fit / ¾ Tights Tight Fit
Hervis/Benger Seamless Underwear Set warm
Hofer/Inoc Nordic-Touren Unterwäsche Set
Intersport/McKinley Seamless Underwear Set
Mammut Go Dry Longsleeve / Pants ¾
Odlo Evolution Warm Longsleeve Shirt / ¾ Pants
X-Bionic Invent Shirt Long Sleeves Round Neck / Pants Medium


Vse izdelke smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna ocena je sestavljena iz preizkusov
Funkcionalnost 35%
Obstojnost 35%
Praktični preizkus 30%


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

3,50 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA