Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Šport
Šport
07. december 2017

Srčni utrip merijo dobro, kalorije slabše. Evforija za pametnimi urami in zapestnicami se je nekoliko polegla, športne ure pa so tudi dobile nekatere `pametne´ možnosti. Vsak malce boljši pametni telefon zna meriti število prehojenih korakov, torej za ta podatek ne potrebujemo več dodatne naprave. A ure in zapestnice, ki si jih nadenemo na zapestje, ohranjajo dve le njim skupne možnosti: beleženje srčnega utripa in števec porabljenih kalorij. Na testu tokrat ure in zapestnice od 35 pa do 500€. Najdražja ni zmagovalka in najcenejša ne najslabša. Preverite: v primerjalniku rezultati za 40 izdelkov, 25 jih je na voljo pri nas.

Vse vzorce smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna ocena je sestavljena iz preizkusov
Spremljanje aktivnosti: 35% skupne ocene
Preprostost uporabe 25% skupne ocene
Pametne možnosti 20% skupne ocene
Vzrdžljivost baterije 10% skupne ocene
Preprosost uporabe aplikacije 5% skupne ocene
Dodatne možnosti 5% skupne ocene
Zaščita podatkov 0% skupne ocene


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

4,50 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA