Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Šport
Šport
31. avgust 2020

Športna oblačila perem pri nižjih temperaturah. Me pa moti, da perilo, čeprav je sveže oprano, dobi neprijeten vonj že pri prvi uporabi. Je vzrok v prašku za pranje? Nekaj sem jih že menjal, a težava ostaja.

Res je, športno perilo peremo pri nizki temperaturi in obvezno brez uporabe mehčalca, ki ga ne omenjate. Mehčalec vpliva na vpojnost materiala in vedno vsebuje dišave.

favicon Preverite: zadnji rezultati testiranja pralnih strojev

So pa bolj ali manj odišavljena tudi pralna sredstva. Težava nastane, če njihov vonj ni združljiv z vonjem našega znoja. Športna oblačila so iz umetnih materialov (sintetike), ki se še hitreje navzemajo vonja kot naravni (bombaž, volna).

Svetujem, da najprej zamenjate pralno sredstvo s takim brez vonja (navedeno na embalaži). Če težava ostaja, predlagam uporabo oblačil iz naravnih materialov. Ta so primernejša izbira tudi za vse, ki se med telesno aktivnostjo močneje znojijo, saj zaradi prevelike količine izločene vlage tako imenovana funkcionalna oblačila izgubijo svoj učinek in ne dajejo več občutka, da so kljub naporom ostala suha.

Avtorica: Dušica Breskvar

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA