Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Očala na recept
Očala na recept
08. oktober 2012

Pred  nekaj več kot pol leta sem dobil očala na naročilnico ZZZS. Zdaj imam ponovno občutek, da ne vidim prav dobro. Ali lahko dobim nova očala na naročilnico, čeprav še ni poteklo dve leti od kar sem dobil nova očala?

Če postane pripomoček za zavarovano osebo funkcionalno neustrezen pred iztekom trajnostne dobe, lahko zdravnik specialist oftalmolog predpiše nov pripomoček samo, če ga odobri imenovani zdravnik ZZZS.

Svetujemo vam, da se oglasite pri specialistu oftalmologu v javni zdravstveni mreži, ki bo ugotovil, za kakšne spremembe gre ter poslal predlog imenovanemu zdravniku ZZZS.

Kaj je trajnostna doba pripomočka za vid?
Trajnostna doba pripomočka za vid je doba, s potekom katere je zavarovana oseba upravičena do novega pripomočka za vid. Trajnostna doba  prične teči od dneva, ko ga je zavarovana oseba prevzela od dobavitelja oziroma prodajalca (optika). Vendar pa s potekom trajnostne dobe zavarovana oseba nima avtomatično pravice do novega pripomočka za vid.

V primeru, ko je obstoječi pripomoček za vid ( npr. očala) še vedno funkcionalno ustrezen in uporaben lahko zavarovana oseba pridobi nov pripomoček za vid le, če tako potrebo ugotovi zdravnik specialist oftalmolog.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA