Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

11. december 2018

Preizkušene na več kot 180 glavah! Tokrat smo `konvencionalnim´ barvam za lase postavili ob bok (bolj ali manj) naravne. Izkazalo se je, da so po kakovosti primerljive. Pišemo tudi o tem, ali so barve `brez amonijaka´ kaj manj škodljive, pogovarjali pa smo se tudi z gospo Anjo Menard Srpčič iz Urada za kemikalije.

Garnier (Olia, Žametno rjava 5.0)
Khadi (Herbal hair colour light brown)
Logona (Schoko-Braun 091)
L'Oreal (Excellence Creme, Natural brown
Naturtint (5N light brown)
Phyto (Phytocolor Chestnut 4)
Revlon (Colorsilk Gel, 51 Light brown)
Schwarzkopf (Brillance, Naravno rjava 862)
Schwarzkopf (Palette, Svetlo rjava 600)
Schwarzkopf (Perfect mousse, Svetlo rjava 600
Schwarzkopf (Syoss, 5-1 Svetlo rjava)


Tako kot vse izdelke, ki jih ocenjujemo v potrošniških testih, smo tudi barve za lase kupili anonimno, kot običajni potrošniki. Na testu torej niso promocijski izdelki, samo testiranje pa izvajamo v akreditiranem laboratoriju. V videu si lahko ogledate posnetke iz laboratorija in praktičnega dela testa. Po temeljitem preverjanju rezultate združujemo v naslednjem kategorije (v oklepaju so njihove obtežitve):

Laboratorijski preizkus (60 %): barvni rezultat, enotnost barve, prekrivnost (tudi sivih) las, barvanje poškodovanih las, obstojnost na pranje.

Praktični preizkus (20 %): uporaba barve doma

Označevanje (10 %)

Kamikalije, ki povzročijo draženje (10 %)


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.
Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Nečlanom so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani. 

 

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Kupi samo ta članek

3,50 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več