Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

20. september 2018

Z vod(ic)o nad zobno gnilobo. Vse so živih barv, kaj pa zares zmorejo? Če bi verjeli proizvajalcem, preprečujejo nastanek zobne gnilobe in zobnega kamna, celijo vnete dlesni in odpravljajo zadah iz ust. S primerjalnim testom smo preverili, kako učinkovite so ustne vodice v resnici in v kolikšni meri držijo trditve proizvajalcev. Rednega čiščenja zob s ščetko ne bodo nadomestile, so pa lahko dobrodošel dodatek k ustrezni ustni higieni.


Ustne vode za odrasle
dm Alverde Naturkosmetik 5in1 Mundspülung Nanaminze
dm Dontodent Antibakterielle Mundhygiene 6x Schutz mit Kräuter-Minz-Aroma
Listerine Zahn & Zahnfleisch Schutz Fresh Mint
Meridol Mundspülung Zahnfleischschutz
Odol-med3 Zahnfleisch aktiv
One Drop Only Effektiv Antibakterielle Mundspüllösung classic
Zendium Mundspülung Complete Protection

Ustni vodi za otroke
dm Dontodent Junior Mundspülung leckerer Beerengeschmack
Listerine Smart Kidz Mundspülung Beeren-Geschmack

Vse izdelke smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Preprečevanje kariesa (35 % skupne ocene)
Preprečevanje zobnih oblog / vnetja dlesni (35 % skupne ocene)
Deklaracija in trditve (20 % skupne ocene)
Embalaža (10 % skupne ocene)


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Kupi samo ta članek

3,50 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več