Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

28. junij 2018

Za zaščito pred soncem je treba poskrbeti tako rekoč vedno, pri tem vam z našim testom pomagamo razkriti, katero sredstvo je vredno vašega denarja. Preverili smo sredstva z zaščitnim faktorjem najmanj 30, a vsa niso izpolnjevala obljub, zapisanih na embalaži. Kot na testih ugotavljamo že vrsto let, se je tudi tokrat izkazalo, da za dobro zaščitno sredstvo ni treba odšteti veliko denarja. Celo več, zmagovalca testa sta med najcenejšimi na trgu, medtem ko je najdražji vzorec pristal pri dnu lestvice.

star-clanek-1 Ta članek z rezultati testa je star. Aktualni rezultati tega testa >


Afrodita Suncare Sunscreen Milk
Avène Eau Thermale Spray
Biotherm Spray Solaire Lacté
Cien Sun Sun Lotion Classic
dm Sundance Sonnenspray
Eco Sunmilk Sensitive
Eucerin Sonnen Allergie Schutz Sun Creme-Gel
Garnier Ambre Solaire Sonnenschutz-Milch
La Roche-Posay Anthelios dermo-pediatrics Wet Gel
Lancaster Sun Beauty Oil-Free Milky Spray
Nivea Sun Schutz & Pflege Sonnenmilch
Piz Buin Ultra Light Hydrating Sun Spray
Spar Sun kiss Sonnenmilch
Vichy Idéal Soleil with hyaluronic acid
Weleda Sun Edelweiss Sonnenmilch

Vse izdelke za zaščito pred soncem smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna ocena je sestavljena iz ocen

Obljubljena zaščita (35 %) - test UVA in UVB zaščite
Učinek vlaženja (20 %)
Uporaba (25 %)
Mikrobiološka kakovost (0 %)
Oznake in embalaža (20 %)


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

 

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več