Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

10. april 2018

Kreme za odpravljanje `problema´, kot je celulit, so prav gotovo ene izmed najbolj agresivno oglaševanih, proizvajalci pa na trg vsako leto pošljejo nove, inovativne in še boljše izdelke, ki naj bi odpravili celulit. Zakaj le, če so bili že prejšnji tako učinkoviti? Tokrat smo na testu preizkusili izdelke, ki obljubljajo odpravo celulita, ob bok pa smo jim postavili povsem običajno mleko za telo. Preverite, kako so se odrezali!

Afrodita Cosmetics Cecropia Power + Gel
Biotherm Celluli Eraser
Clarins Body Fit Anticellulite
Collistar Crio-gel Anticellulite
Elancyl Slim Design Noche
Geomar Crema gel effetto urto
Lierac BODY-SLIM MINCEUR GLOBALE /Global Slimming
Lineance Boost & Tonic
Nivea Good-Bye cellulite Q10
Nuxe Body, Sérum minceur cellulite incrustée
Shiseido Advanced Body Creator
Somatoline Cosmetic Celulitis resistente 15 days
Thiomucase Reductor de Grasa

Izven konkurence, losjon za telo: Neutrogena Deep moisture bodylotion


Tako kot vse izdelke, ki jih ocenjujemo na potrošniških testih, smo tudi izdelke za zmanjševanje celulita kupili anonimno, kot običajni potrošniki. Proizvajalci na naš izbor niso imeli vpliva. Po temeljitem preverjanju smo rezultate združili v naslednjem kategorije (v oklepaju so njihove obtežitve):

Učinkovitost (obseg stegen, infrardeča termografija, ocena dermatologa) 70%
Paktični preizkus 20%
Označevanje 10%
V okviru testa smo preverili tudi prisotnost neželjenih kemikalij in izdelkom znižali oceno v primeru, da so vsebovali te kemikalije.


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.
Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Nečlanom so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup z Moneto ali kreditno kartico, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto, in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani. V primeru, da primerjalnik v tem času posodobimo z novimi testnimi rezultati, so vam na voljo tudi ti.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Kupi samo ta članek

3,50 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več