Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

04. januar 2018

Toaletni papir je izdelek, ki nas lahko razvaja ali pa spravi v slabo voljo. Za domačo uporabo poskušamo kupiti takšnega, ki bo bolj spadal v prvo kategorijo. Cene papirja (za 1000 lističev) na testu od 1 do 2,81 evra, zmagal je najdražji. A obstajajo tudi zelo dobre in precej cenejše alternative: kar pet jih je dobilo skupno oceno zelo dobro!

Danke Ihr kleiner Beitrag!
dm Sanft & Sicher Toilettenpapier Classic
dm Sanft & Sicher Toilettenpapier Recycling
Eurospin Soft Dream Very soft
Hakle Klassisch weiss
Hofer Solo Comfort
Hofer Solo Premium
Lidl Floralys
Mercator Natur Extra soft
Müller Soft star Das bewusste recycling
Müller Soft star Das Zuverlässige
Paloma Exclusive
Spar Lovely
Spar/Lovely Toilettenpapier besonders weich & reißfest/Toilet Paper extremely soft & string
Violeta Premium Ultra soft Cotton touch
Zewa bewährt
Zewa Deluxe delicate care


Vse izdelke smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna ocena je sestavljena iz preizkusov
Laboratorijski preizkus 70%: mehkoba, občutek na dotik, videz / všečnost, odpornost proti pretrganju, vpojnost, kompaktnost plasti, trganje po perforaciji, trganje prvega lističa
Praktični preizkus 30%


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več