Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

28. november 2017

Res je, živimo v času, ko se številni moški odločajo, da pustijo vsaj del obraza poraščenega z brado ali brki. A tudi sodobni "mestni drvarji" (lumbersexuals) svojo brado skrbno negujejo, preostali del obraza pa si redno brijejo. Na ta način lahko nastopajo tudi tam, kjer je pomembna urejena zunanjost in kjer vendarle prevladujejo gladko obriti moški, ki so z brivniki tako ali drugače vsakodnevno povezani. Med drugim smo v laboratoriju brivnike vsak dan uporabljali pet minut in ugotavljali, po koliko dneh baterija oslabi in ne omogoča več britja. Rezultati so precej zgovorni: od 6 do 30 dni. Zanimivi so tudi rezultati preizkusa hitrega, 5-minutnega polnjenja, ki pride prav, ko baterije zmanjka sredi britja. Po tako kratkem polnjenju boste lahko britje brez težav končali le z redkimi dražjimi modeli. Na testu brivniki med 400 in 70€, najcenejši je pristal na repu.

Braun 3010BT
Braun 3045S
Braun 7893
Braun 9290
Panasonic ES SL41 S503
Panasonic ES-LT2N-S803
Philips S3520/06
Philips S5400/06
Philips S5420/06
Philips S7520/50
Philips S7530/50
Philips S9711/31
Philips S9711/32
Remington PR1350
Remington XR1410

Vse brivnike smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna ocena je sestavljena iz preizkusov
Praktični preizkus (80 % ocene): kakovost britja, natančnost britja, napor pri britju, hitrost britja, občutek na koži, uporaba strižnika, hrupnost in vibracije, preprostost uporabe, skupni vtis, enodnevna brada, tridnevna brada.
Baterija (20 % ocene)Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Kupi samo ta članek

1,00 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več