Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

23. november 2017

Izberite takšne brez mineralnih olj! Balzame za ustnice uporabljamo vsi – otroci in odrasli, ženske in moški. Spadajo med najbolj razširjene kozmetične izdelke, mi smo jih na testu preizkusili več kot 50, da bi ugotovili, ali vsebujejo neželene sestavine. Pri nas lahko kupite 18 izmed testiranih izdelkov, od tega jih kar polovica zaradi vsebnosti mineralnih olj ni opravila testa.

Aptonia lip balm moisturising hydratant
Blistex Lip Relief Cream
Burts Bees Beeswax lip balm with vitam E & peppermint
Carmex Classic Moisturising lip balm
dm/BALEA Lippenpflege Sensitive
Dr. Hauschka Lip Balm
Eos Lip Balm Pomegranate raspberry
Eucerin Lip Aktiv (Stick Labbra)
La Roche Posay Nutritic
Labello Original
Labello Sun Protect (Balsamo Labbra)
Lavera Basis sensitiv
Lush Rose lollipop
Medex Elanosol
Melvita Stick lèvres nourrissant, huile d'argan
Neutrogena Lippenpflege (Stick Labbra)
Weleda Everon
Yves Rocher Pflegender Lipbalm Macadamia

Vse balzame smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna ocena je sestavljena iz preizkusov
Mineralna olja (0 % ocene):
Vlaženje (60 % ocene)
Uporaba (30%)
Označevanje (10% ocene)Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več