Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

10. avgust 2017

Po nekaj letih smo ponovno preizkusili zobne kreme, ki obljubljajo bolj bele zobe. Obljube proizvajalcev so ostale (večinoma) neizpolnjene. Predstavljamo rezultate testa in pišemo o snoveh, ki so v zobni pasti. Ste vedeli, da so v zobnih pastah dovoljena nekatera barvila, ki so v živilih prepovedana? Preverite!

AQUAFRESH Whitening Intense white
COLGATE Max white Expert white
COLGATE Sensation white
COLGATE Total Advanced whitening
COLGATE TOTAL Original
DENTALUX (LIDL) Complex 5 Whitening plus
Elmex Sanftes weiss
ODOL Whitening
Parodontax Whitening
SENSODYNE Gentle whitening
SIGNAL White Now Gold Triple power
SIGNAL White system
VADEMECUM Whitening


Vse zobne kreme smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih.

Skupna ocena je sestavljena iz preizkusov
Učinkovitost (75 % ocene):
Uporaba (15 % ocene)
Označevanje (10%)Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več