Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

03. julij 2017

Letos smo preizkusili izdelke za zaščito pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem (ZF 30 in 50), namenjenim odraslim. Prestižnejšim kozmetičnim znamkam smo ob bok postavili cenejše konkurentke, tudi trgovskih blagovnih znamk. Kako so se odrezale na testu v primerjavi z dražjimi izdelki? Ali se res lahko zanesemo na navedbe? Video o testiranju in zanimivost letošnjega testa: preizkusili smo tudi izdelke, ki smo jih odprli lani in simulirali uporabo. Pri tem smo jih izpostavljali tipičnim razmeram med počitnicami in na plaži: najprej smo jih za 14 dni pustili na vročini (približno 40 °C), potem ponovno v hladnih prostorih (kot med potovanjem), medtem smo jih večkrat odprli in zaprli, na koncu pa ponovno izpostavili soncu. Kaj je pokazalo testiranje, lahko torej uporabimo izdelek, ki nam je ostal od lani? Preverite!

Biotherm Lait Solaire Hydratant
DM Sundance Med Ultra
Eucerin Sun Spray Transparent
Hofer Ombia Sun Sonnenmilch Classic
La Roche-Posay Anthelios Milch
Lavera Bio Sonnenblumenöl Sonnencreme
Lidl Cien Sun Transparenten sprej za sončenje
Nivea Sun Schutz & Pflege Sonnenspray
Sensitive Sonnencreme-Gel
Spar Sunkiss Sonnenmilch
Vichy Idéal Soleil Gel mleko za vlažno in suho kožo


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.
Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Nečlanom so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto, in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani. V primeru, da primerjalnik v tem času posodobimo z novimi testnimi rezultati, so vam na voljo tudi ti.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

3,50 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA