Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

10. september 2020

Časi, ko so pudri na debelo prekrivali kožo, so že davno mimo in primerni le še za pustni čas. Sodobni trendi ličenja narekujejo naraven videz in enakomeren ten kože. Najboljši izdelki na testu so tej nalogi kos, med vsemi pa sta se najbolje odrezala izdelek naravne kozmetike z žepu prijazno ceno in puder srednjega cenovnega razreda. Na testu smo preverili 13 izdelkov, objavljamo rezultate za 10, ki jih lahko kupite v slovenskih (spletnih) trgovinah in lekarnah.

Preizkušeni izdelki so svetlejših barvnih odtenkov (na embalaži so oznake, kot so "naturelle", "naturel", "alabaster", "ivory" ipd.). Od izdelkov drugih odtenkov istih blagovnih znamk se razlikujejo le po dodanih barvnih pigmentih, sestava pa je enaka, zato si lahko s testnimi rezultati pomagate tudi pri nakupu tekočih pudrov drugih odtenkov.

Artdeco Liquid Camouflage
Avène Korrigierendes Make-up-Fluid
Clarins Teint Haute Tenue+
Clinique even better makeup
dm Alverde Mineral Make-up
Dr. Hauschka Foundation
Estée Lauder Double Wear Maximum Cover
La Roche-Posay Korrigierendes Make-Up Fluid
L'Oréal Infaillible Total Cover ¸*
Maybelline Jade Super Stay 24 h Fullcoverage Foundation
Vichy Dermablend Teintkorrigierendes Make-Up

Vse pudre smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila. Končna ocena je sestavljena iz naslednjih preizkusov:

  • Kozmetične lastnosti (60 odstotkov skupne ocene): prekrivnost, (naraven) videz kože po nanosu, enakomernost porazdelitve, občutek na koži po nanosu, nalaganje v gubah, obstojnost
  • Nanos (10 odstotkov skupne ocene): konsistenca, porazdelitev, sušenje, sprememba barve, odstranjevanje
  • Neželjene kemikalije (10 odstotkov skupne ocene); težke kovine, lilial, silikon D5
  • Embalaža in uporaba (10 odstotkov skupne ocene)
  • Deklaracija in navedbe (10 odstotkov skupne ocene)
  • Mikrobiloška kvaliteta (0 odstotkov skupne ocene)


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov.


Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Kupi samo ta članek

3,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več