Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Trajnostna potrošnja
Trajnostna potrošnja
24. september 2019

Mladi za podnebno pravičnost so samoorganizirano, demokratično in raznoliko gibanje več sto posameznic in posameznikov iz celotne Slovenije. Zavzemajo se za dostojno življenje vseh na ohranjenem planetu ter konkretne, ljudem in okolju prijazne ukrepe. Njihov poziv k ponovnemu podnebnemu štrajku podpiramo tudi na ZPS.

Skupaj z Evropsko potrošniško organizacijo BEUC smo si prizadevanja za klimatske spremembe zadali kot prioriteto v naslednjem petletnem obdobju (5 prioritet za 5 let). To prioriteto ste potrdili tudi VI potrošniki, v odgovorih na naše vprašanje. Na visoko tretje mesto ste postavili podnebne spremembe in trajnostni razvoj.

Zato moramo državljani vladi ponovno jasno in brezkompromisno ponoviti zahteve, ki vodijo v brezogljično in pravičnejšo družbo. 

Člani gibanja Mladi za podnebno pravičnost zato, 27. 9. ob 11:55 uri, ponovno organizirajo Podnebni štrajk po celotni Sloveniji in se pridružujejo globalnemu gibanju za zeleno in pravično prihodnost. Prav je, da se na ta dan kot aktivni državljani pridružimo aktivistom na ulicah po vsej Sloveniji. Pridružite se jim tudi VI. Za vse nas gre!

Več informacij o poteku protestov, njihovih lokacijah in dogodkih pred protesti lahko dobite na Facebook strani Mladi za podnebno pravičnost ali prek elektronske pošte na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Več informacij: zapodnebnopravicnost.si

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA