Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Energija
Energija
19. december 2017

Pripravili smo posebno izdajo revije ZPStest, namenjeno energiji. Račun za energijo je namreč mogoče zmanjšati tudi na številne druge načine, ne le z zamenjavo dobavitelja. V publikaciji vam predstavljamo, kaj vse lahko storite: zakaj se splača preveriti in morda zamenjati glavno varovalko, kako izbrati varčne sijalke, kako brati informacije na energijski nalepki in na kakšen način vam te informacije koristijo pri izbiranju gospodinjskega aparata. Ker deklarirane vrednosti porabe energije navajajo proizvajalci, so navedene številke in razredi zelo dobra usmeritev pri izbiri izdelka, na dejansko porabo energije pa se je mogoče zanesti podobno kot pri navedbah porabe goriva, ki jih navajajo proizvajalci avtomobilov.

S primerjalnim testom klimatskih naprav vam ne posredujemo zgolj informacij, katera naprava je zmagala na testu in zakaj velja razmisliti, ali je zmagovalna naprava res toliko boljša, kolikor je dražja. 

Revijo si lahko brezplačno naložite v aplikaciji ZPStest.

Brezplačna aplikacija ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več