Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Energija
Energija
25. januar 2017

S 1. 1. 2017 so se povišale cene omrežnine za električno energijo in obračunsko moč, ki jih določa Agencija za energijo.
Pri gospodinjstvu z obračunsko močjo 7kW, ki na letni ravni porabi približno 5.000kWh, od tega polovico v VT in polovico v MT, bo npr. končni račun na letni ravni višji za 2,8 EUR.

Prav tako so se s 1. 1. 2017 na nekaterih geografskih območjih povišale cene omrežnine za distribucijski sistem zemeljskega plina. Višino omrežnine določa geografsko pristojni operater distribucijskega sistema.
Povprečno gospodinjstvo z letno porabo 16.154kWh, bo tako na letni ravni v Ljubljani plačevalo 9,66 EUR več, v Celju se cena ni spremenila, v Novem mestu bodo plačevali 5,1 EUR več, na Jesenicah 9,4 EUR in v Mežici 8,5 EUR več.

Ko ste ravno pri koncu brezplačno dostopnega članka …
Zveza potrošnikov Slovenije je nevladna organizacija – društvo – in se financira iz članskih prispevkov svojih članov, donacij fizičnih oseb in donacij dela dohodnine. Ker smo prepričani, da je naše delovanje in informiranje pomembno, tudi za zaščito vaših potrošniških interesov in pravic, vas prosimo, da nas pri našem delu podprete:

gdohodnina2 gclan2 gnakazilo2

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več