Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Energija
Energija
13. januar 2017

S 1.1.2017 zemeljski plin ni več obračunan količinsko v kubičnih metrih, temveč v energijskih enotah kWh, cena plina je izražena v EUR/kWh.

Enako velja za omrežnino, prispevke in trošarino. Odjemalci bodo tudi po novem plačevali toliko energije kot jo bodo prejeli, primerjava z drugimi energenti pa bo lažja.

Slovenija je prehod na obračun v kWh uvedla med zadnjimi v EU, zaradi načina preračuna pa bodo položnice nekoliko višje - tipična enodružinska hiša bo plačevala približno odstotek več.

Natančnejša pojasnila o novem načinu obračunavanja so na voljo na spletnih straneh Ministrstva za infrastrukturo.

Ko ste ravno pri koncu brezplačno dostopnega članka …
Zveza potrošnikov Slovenije je nevladna organizacija – društvo – in se financira iz članskih prispevkov svojih članov, donacij fizičnih oseb in donacij dela dohodnine. Ker smo prepričani, da je naše delovanje in informiranje pomembno, tudi za zaščito vaših potrošniških interesov in pravic, vas prosimo, da nas pri našem delu podprete:

gdohodnina2 gclan2 gnakazilo2

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več