Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Energija

Med 15. in 19. junijem je potekal že deseti evropski teden trajnostne energije. V sklopu številnih prireditev po vsej Evropi – ta teden smo po vsej EU obeležili z več kot 600 prireditvami - so 16. junija v Bruslju izbrali najboljše letošnje rešitve s področja trajnostne energije.

Nasveti o varčevanju z energijo in energijsko varčnih aparatih: www.zeleniprihranki.si

Sustainable Energy Europe Award
V skupini energijska učinkovitost (Energy Efficiency) je letošnji nagrajenec prav naš projekt Učinkovitost 2.1.. Nagrado smo dobili za razvoj brezplačne mobilne aplikacije ecoGator, ki je na voljo v slovenščini in še sedmih evropskih jezikih. Za nagrade se je potegovalo kar 373 različnih projektov v treh različnih kategorijah, nagrajenci pa so bili le trije, po en v vsaki kategoriji : Energijska učinkovitost; Mesta, občine, regije in Obnovljiva energija.

“Vsak izmed izbranih projektov je edinstven. A eno je skupno: potrošnika postavljajo v središče energijskih rešitev, " je na podelitvi izpostavil Miguel Arias Cañete, komisar za klimatske spremembe in energijo in nadaljeval "Sodobni potrošniki niso več pasivni - želijo vedeti od kod izdelek prihaja, iz česa je narejen, kdo ga je naredil in ali je okolju in družbi prijazen. Potrošnike moramo podpreti, da bodo lažje izbirali trajnostne rešitve."

Mobilno aplikacijo ecoGator si je na svoj telefon naložilo že več kot 15.000 evropskih potrošnikov. Je že na vašem telefonu ali tablici?

 

Brezplačna mobilna aplikacija ecoGator: kviz, novice in nasveti za varčevanje z energijo
Seveda se zavedamo, da hladilnika ali televizorja ne kupujete prav pogosto, zato smo aplikacijo obogatili tudi z drugimi vsebinami. Aplikacija je uporabna tudi takrat, ko ne načrtujete nakupov. Bi radi izvedeli, kako prihraniti električno energijo pri kuhanju, pri uporabi gospodinjskih aparatov ali računalnika? Kaj je novega na področju varčevanja z energijo? Preverili svoje znanje o tem, kako lahko privarčujemo kakšen kW in evro?
qr iosiTunes: https://itunes.apple.com/sl/app/ecogator/id922059425?ls=1&mt=8
qr androidGooglePlay: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pocketscience.android.ecogator

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA