Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Energija

V okviru evropskega tedna trajnostne energije (15. – 19. junij) bodo letos že desetič podelili nagrade najboljšim projektom s področja energije in varovanja okolja.

Na razpis se jih je prijavilo kar 373, v izboru devetih najboljših, ki se bodo potegovali za nagrado pa je tudi projekt v katerem sodelujemo kot partnerji, Efficiency 2.1. in kot osrednji rezultat tega projekta seveda mobilna aplikacija ecoGator, ki pomaga potrošnikom pri izbiri energijsko učinkovitih aparatov.

 

Nasveti o varčevanju z energijo in energijsko varčnih aparatih: www.zeleniprihranki.si

Nagrade bodo podelili projektom iz treh skupin: energijska učinkovitost; obnovljivi viri energije; mesta, skupnosti, regije. Več informacij o nagradi si lahko preberete na spletni strani Evropske komisije.

Najboljše bodo razglasili 16. Junija. Držimo pesti!

Je že na vašem mobilniku ali tablici?
Na mobilnike ali tablice si naložite brezplačno mobilno aplikacijo ecoGator, ki je na voljo tudi v slovenščini. Preprosto fotografirajte energijsko nalepko izbranega aparata, ali vnesite podatke iz energijske nalepke in v aplikaciji bo zasvetila rdeča ali zelena luč. Zelena vam bo sporočila, da izbran izdelek sodi med najbolj varčne na trgu. V aplikaciji pa so že naloženi trenutno najbolj varčni aparati po posameznih skupinah na trgu.

brezplacna mob aplikacija ecogator google playGooglePlay:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pocketscience.android.ecogator

brezplacna mob aplikacija ecogator itunesiTunes:
https://itunes.apple.com/sl/app/ecogator/id922059425?ls=1&mt=8

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA