Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Energija
Energija
03. december 2014

Opazili smo, da ponovno intenzivneje oglašujejo in prodajajo napravo za "varčevanje z energijo". Ker smo napravo s podobno funkcionalnostjo, G-ner-g saver tudi preizkusili, opozarjamo, da se je treba varčevanja z energijo lotiti drugače, "čudežne" naprave pri tem niso v nobeno pomoč.

Pred tremi leti smo napravo G-ner-g saver kupili kot običajni potrošniki in jo poslali v preizkus neodvisni inštituciji, akreditirani za tovrstna opravila. Njihove ugotovitve so pokazale, da priključitev naprave G-NER-G saver pri nas ni smiselna.

Naprava za varčevanje z energijo G-NER-G SAVER ima vgrajeno elektronsko vezje za napajanje dveh zelenih LED diod in kondenzator s kapacitivnostjo 12uF, 450 V. Vgrajeni kondenzator kompenzira jalovo moč induktivnih porabnikov in tako izboljšuje fazni zamik med napetostjo in tokom.

V Sloveniji dobavitelji električne energije zaračunavajo le dobavljeno delovno energijo, kar pomeni, da z uporabo te naprave gospodinjstva ničesar ne privarčujejo. Nasprotno: naprava ves čas, ko je priključena, troši energijo (0,58 W delovne moči).

Informativni izračun: 0,58 W *24h * 365 = 5080,8 Wh = 5 kWh na leto.

vip_klicaj_2Nakup G-ner-g saver-ja odsvetujemo, saj uporaba te naprave ni smiselna. Opozarjamo tudi na dejstvo, da spletni trgovci, ki prodajajo tovrstne izdelke, večinoma nimajo sedeža v kateri izmed držav EU, zato je uveljavljanje pravic iz naslova odstopa od pogodbe o spletnem nakupu in vračila izdelka praktično nemogoče.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA