Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Prijava
Odpoklici 2017
Odpoklici 2017
18. maj 2017

Distributer je objavil odpoklic kreme Čili gel.

Podatki o izdelku
Ime izdelka: Konjski balsam, Elina Čili gel
LOT številka: LE16-0744B1
Embalaža: 250 ml
EAN koda: 4326470446350
Ime proizvajalca: Jean products, Germany
Distributer: Atila d.o.o. Ješetova 5, 1230 Domžale

Vzrok odpoklica
V okviru inšpekcijskega pregleda je bilo ugotovljeno, da izdelek vsebuje konzervans methylisothiazolinone, ki je (v dovoljeni koncentraciji 0,01% mm) od 12. februarja 2017 lahko prisoten le v kozmetičnih izdelkih, ki se ob uporabi sperejo s kože. Konzervans methylisothiazolinone lahko sproži kontaktno alergijo.
Izdelek ni skladen s predpisi EU.

Ukrep
Distributer je objavil umik izdelka.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta kozmetični izdelek doma, ga takoj prenehajte uporabljati. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Methylisothiazolinone
Kemikalija Methylisothiazolinone sodi med kemikalije, ki pogostokrat povzročajo alergijo. Od leta 2015 je prepovedan v kozmetiki za otroke, od februarja 2017 pa v kozmetiki za odrasle, ki se ne izpere. V kozmetičnih izdelkih, ki se izperejo pa je najvišja dovoljena koncentracija 0,01% (100 ppm).

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA