Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zveza potrošnikov Slovenije

V torek, 24. maja 2016, je potekala redna skupščina Zveze potrošnikov Slovenije. Na skupščini je predsednica ZPS Breda Kutin predstavila ključne aktivnosti v obdobju med leti med 2012 in 2015 ter izzive za prihodnost. Zbrani člani ZPS so z vsemi glasovi ZA potrdili nadaljnji mandat dosedanji predsednici ZPS Bredi Kutin za prihodnje 4-letno obdobje.

Na skupščini prisotni člani so soglasno potrdili tudi predlagane člane Izvršnega odbora, Nadzornega odbora in Častnega razsodišča ZPS.

Predsednica ZPS Breda Kutin je na skupščini poudarila, "Preteklo štiriletno obdobje je bilo za Zvezo potrošnikov Slovenije turbolentno in polno izzivov. Nadaljevala se je gospodarska kriza, sofinanciranje vlade pa je bilo zmanjšano in nato celo ustavljeno. Zveza je zato uvedla številne krizne ukrepe za ohranitev potrošniške revije oz. organizacije, a predvsem ob solidarni pomoči evropskih potrošniških organizacij uspela in preživela. V tem obdobju, ko smo med drugim praznovali tudi 25 letnico delovanja ZPS, pa smo kljub zaostrenim poslovnim pogojem dosegli vrsto zmag za potrošnike tako na sodiščih kot na področju sprememb zakonodaje, uspešno pa smo izvedli tudi prvi skupinski nakup." Breda Kutin je dodatno izpostavila, da ZPS celotno obdobje deluje v interesu in za dobrobit potrošnikov, ne le članov, kar dokazujejo tudi številne kampanje, vse to pa se odraža tudi v postopni rasti članstva.

Izzivov pa tudi v prihodnje Zvezi potrošnikov Slovenije ne bo manjkalo. Ob zaključku so predstavili področja, ki bodo v ospredju v prihodnjih štirih letih. Predsednica ZPS je med njimi izpostavila tudi prizadevanje za izboljšanje tržnih praks ter krepitev pomen varstva potrošnikov in vlogo ZPS v njem, vlogo in pomen primerjalnega testiranja, nadaljnjo rast članstva in izboljšanje storitev za člane, izjemno visoko na lestvici prioritet pa bo mednarodno sodelovanje. Članstvo in aktivnosti v evropski potrošniki organizaciji BEUC postajajo za ZPS vedno bolj pomembne, saj se v Bruslju sprejema že več kot 85 % zakonodaje s področja varstva potrošnikov.

Več o preteklem delu in izzivih za obdobje 2016-2020 najdete v prezentaciji predsednice ZPS Brede Kutin.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA