Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Avgusta 2014 smo pričeli s prvim skupinskim nakupom energije v Sloveniji pod sloganom `Zamenjaj in Prihrani´. Zelo dejavni pa so bili tudi v Pravni pisarni ZPS. Uspešno je bila zaključena prva tožba v akciji zoper oderuške kredite. ZPS tako uspešno gradi sodno prakso za vse potrošnike na tem področju. Sodelovali smo pri pripravi in koordinaciji Telekomunikacijskega kodeksa o nadomestilih, s katerim naj bi ponudniki hitreje in učinkoviteje reševali pritožbe potrošnikov.

Našo spletno stran www.zps.si je obiskalo več kot 750.000 obiskovalcev, na strani jim je na razpolago prek 3.000 vsebin, med katerimi so informacije o aktualnih potrošniških temah, primerjalnih testih, odpoklicih… Najbolj brani primerjalni potrošniški testi na spletu so bili test tabličnih računalnikov, test izdelkov za zaščito pred soncem in test peletov. Na spletni strani obiskovalcem ponujamo že 21 primerjalnikov izdelkov in storitev, ki smo jih tudi v letu 2014 redno posodabljali s svežimi rezultati testiranj.

Pripravili smo mobilno aplikacijo Veš kaj ješ za mobilnike in tablice z operacijskim sistemom Android in iOS. Aplikacijo si je na svoj pametni telefon oz. pametno napravo preneslo več kot 29.000 uporabnikov. Pripravili smo tudi mobilno aplikacijo Eco gator.

V reviji VIP smo objavili 39 potrošniških primerjalnih testov, od tega je bilo 9 testov izvedenih v Sloveniji. ZPS svetovalni telefon je v letu 2014 deloval 10 ur tedensko, pomagali smo 3.000 članom ZPS. Na ZPS se je s prošnjo za potrošniški nasvet obrnilo več kot 10.000 potrošnikov.

V različnih medijih so o nas ali naših projektih pisali več kot 1700krat. Smo redni gostje v tedenski oddaji Posebna ponudba na TV Slovenija, aktivno sodelujmo tudi s številnimi drugimi mediji, tudi lokalnimi. Prelistajte!

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA