Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zveza potrošnikov Slovenije

Našo spletno stran www.zps.si je obiskalo več kot pol milijona obiskovalcev, na strani jim je na razpolago prek 4.000 vsebin, med katerimi so informacije o aktualnih potrošniških temah, primerjalnih testih, odpoklicih…Najbolj brana primerjalna potrošniška testa na spletu sta bila test izdelkov za zaščito pred soncem in test vitaminsko-mineralnih prehranskih dopolnil.

Na spletni strani obiskovalcem ponujamo že 16 primerjalnikov izdelkov in storitev, ki smo jih tudi v letu 2012 redno posodabljali s svežimi rezultati testiranj. Med primerjalniki pa so si potrošniki najpogosteje ogledali primerjalnik tabličnih računalnikov, primerjalnik mobilnikov in primerjalnik pomivalnih strojev.

Na spletni strani smo več kot 70 krat opozorili na nevarne izdelke, ki so bili odpoklicani ali umaknjeni s trga.

Spletno strani www.123zamenjaj.si smo vsebinsko nadgradili, saj obiskovalcem ponujamo tudi veliko koristnih informacij s področja menjave dobavitelja zemeljskega plina, cene ponudbe pa vsak mesec posodabljamo.

Vsebinsko smo nadgradili tudi spletno stran veskajes.si. Dopolnili smo bazo živil in pijač – potrošniki z enim klikom lahko pogledajo kakšen prehranski profil ima preko 900 živil in pijač.

Na naši spletni strani smo pripravili novo področje “Očala na recept”, kjer smo zbrali vse informacije s tega področja in zbrali ponudbo brezplačnih okvirjev na recept pri optikih po Sloveniji.

Akcijo "Za šolo brez oglasov" je podprlo več 650 potrošnikov.

Konec leta 2012 nam je na Facebooku sledilo 15.800 potrošnikov, na Twittru pa 1600.

Obogatili smo kanal ZPS TV na Youtube, 13 mini filmom smo dodali še nov video film o Varnosti igrač.

V reviji VIP smo objavili 45 testov izdelkov in storitev, od tega 9 domačih testov. Prvič smo izdali posebno izdajo Decembrski utrip o zanimivih prednovoletnih temah.

ZPS svetovalni telefon je v letu 2012 deloval 10 ur tedensko, pomagali smo 3.000 članom ZPS. Na ZPS se je s prošnjo za potrošniški nasvet obrnilo več kot 10.000 potrošnikov. 868 potrošnikom smo pomagali pri razreševanju potrošniških čezmejnih sporih. Vas zanima še več? Prelistajte!

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA