Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Aktualno
Aktualno
09. avgust 2019

Na Zvezi potrošnikov Slovenije se trudimo potrošnikom zagotavljati čim več koristnih informacij in jih ozaveščati o pravicah, ki jih imajo kot potrošniki. Vendar se zavedamo, da je učinkovito varstvo potrošnikov zelo odvisno tudi od trgovcev oziroma njihovega poznavanja potrošniške zakonodaje. Skupaj z drugimi evropskimi potrošniškimi organizacijami smo se zato odločili, da nadaljujemo sodelovanje v projektu "Consumer Law Ready", ki ga vodi Evropska potrošniška organizacija (BEUC) v sodelovanju z gospodarsko zbornico v Bruslju (Eurochambers) in Evropskim združenjem obrtnikov, malih in srednjih podjetij (UAPME). Projekt podpirata tudi Evropska komisija in Evropski parlament.

V okviru projekta je bila vzpostavljena spletna stran www.consumerlawready.eu, kjer lahko podjetniki dobijo številne informacije in gradiva o temeljnih pravicah potrošnikov, vključno s testom za preverjanje svojega znanja.

Program se osredotoča na pet glavnih področij: (1) predpogodbene dolžnosti informiranja, (2) pravica do odstopa od pogodbe, (3) odgovornost za napake na blagu, (4) nepoštene poslovne prakse in nepošteni pogodbeni pogoji ter (5) alternativno in spletno reševanje sporov.

Letos nameravamo izvesti tudi izobraževalno delavnico, na kateri bodo strokovnjaki iz naše svetovalne pisarne podrobneje predstavili zgoraj navedena področja. O času in kraju delavnice bomo pravočasno obvestili na naši spletni strani www.zps.si in seveda upamo na čim številnejšo udeležbo predstavnikov malih in srednje velikih podjetij. Eno takšnih delavnic smo uspešno izvedli lani v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Slovenska Bistrica.

Vse podjetnike vabimo k obisku spletne strani www.consumerlawready.eu, s pomočjo katere lahko izboljšajo svoje znanje o osnovnih pravicah potrošnikov in poskrbijo za skladnost svojega poslovanja s potrošniško zakonodajo.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA