Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Aktualno
Aktualno
25. september 2015

ZPS kot čLanica Evropske potrošniške organizacije (BEUC) sodeluje na okrogli mizi na Expo2015, ki jo organizira italijanska potrošniška organizacija Altro Consumo. Tema okrogle mize v Milanu je Zdrava in trajnostno naravnana izbira živil.

Sodelujoči na skupščini se bodo problematike zdrave in trajnostno naravnane izbira živil lotili v najširšem pomenu besede, in sicer od razpoložljivosti zdravih živil, zavržene hrane do vpliva trženja, komunikacijskih sporočil prehranskih podjetij na preudarno izbiro živil oz. oblikovanja zdravih prehranskih navad.

navedek

Živimo v okolju, ki nenehno vpliva na našo izbire hrane. In v večini primerov so to živila z nezdravim prehranskim profilom. Razpoložljivost, dostopnost in marketing so ključna orodja za spremembo tega trenda, saj se dandanes uporabljajo za promocijo izdelkov z visoko vsebnostjo sladkorja, nasičenih maščob in soli. Potrebujemo odgovornejše trženje živil, še posebej otrokom,

navedek1

je ob napovedi vsebine letošnje generalne skupščine poudarila Monique Goyens, generalna direktorica BEUC.

V okviru konference bodo izbrali tudi najboljše rešitve, ki so jih razvile potrošniške organizacije v pomoč potrošnikom pri izbiri živil s primernim prehranskim profilom in osveščanju o zdravi prehrani. Na tekmovanju sodeluje tudi ZPS z aplikacijo Veš Kaj Ješ, ki si jo je na telefone in tablice naložilo že skoraj 30.000 potrošnikov.

Današnjo prireditev in okroglo mizo, ki se prične na EXPO 2015 ob 10. uri in na kateri bodo sodelovali številni zanimivi sogovorniki, lahko spemljate tudi neposredno prek spleta ali sledite na twitterju pod značko #foodchoices.  

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA