Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Aktualno
Aktualno
03. julij 2017

Evropska komisija je začela javno posvetovanje o izboljšanju potrošniškega prava EU.

Konec maja je objavila analizo pravil varstva potrošnikov in trženja, v kateri ugotavlja, da močne potrošniške pravice Evropejcem sicer prinašajo koristi, vendar so možne izboljšave, zlasti pri njihovem uveljavljanju in prilagajanju digitalni dobi. S posvetovanjem namerava od potrošnikov, podjetij in združenj zbrati dragocene informacije o področjih, na katerih so potrebne izboljšave.

Med njimi so na primer pravice v zvezi s spletnimi tržnicami ali `brezplačne´ spletne storitve, pri katerih morajo potrošniki namesto plačila oddati osebne podatke, ali možnosti zagotavljanja pravnega varstva in nadomestil v primeru nepoštenih poslovnih praks. Posvetovanje zajema tudi uvedbo kazni v primeru kršitve potrošniškega prava ter njihovo učinkovitost.

Posvetovanje bo potekalo do 8. oktobra 2017, na spletni strani Evropske komisije.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA