Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Aktualno
Aktualno
27. januar 2014

Niste član Zveze potrošnikov Slovenije, vendar potrebujete neodvisen nasvet? Od 15. januarja 2014 ponujamo svetovanje vsem potrošnikom.

Za nasvet lahko pokličete telefonsko številko 090 50 90 od ponedeljka do petka med 9.00 in 12.00 uro. Cena klica iz omrežja T-2 je 1,99 €/min, ceno iz drugih omrežij določa vaš operater. Pogovor lahko snemamo.

Svetovalci ZPS svetujejo potrošnikom – posameznikom v zvezi s pravicami, ki jih imajo na podlagi Zakona o varstvu potrošnikov (ZvPot).

Na telefonu 090 50 90 odgovarjamo predvsem na vprašanja, s katerimi se srečate, ko kot potrošnik kupujete blago ali uporabljate storitve. Najpogosteje obravnavamo vprašanja, ki so vezana na:

  • primere, ko ste oškodovani kot kupec (npr. uveljavljanje stvarne napake ali garancije, neizpolnjene ali nepopolno izpolnjene obveznosti prodajalca blaga ali izvajalca storitve);
  • vaše pravice v zvezi s pogodbami, ki jih sklenete npr. z obrtnikom, nepremičninskim posrednikom, turistično agencijo, telekomunikacijskim operaterjem, stanovanjskim upravnikom;
  • pogodbe, ki jih sklepate na daljavo (spletni nakupi, nakupi preko telefona) ali na obroke.

Ne svetujemo na področjih, kjer je za ustrezen odgovor nujen vpogled v pogodbeno dokumentacijo potrošnika ali pa so pogodbena razmerja urejena z lokalnimi predpisi ali splošnimi pogoji poslovanja izvajalcev (npr. komunalne storitve, poštne storitve, najemna razmerja na stanovanjskem področju, potrošniški krediti, zavarovanja).

Pred klicem preverite, za katera področja varstva potrošnikov zagotavljamo svetovanje in splošne pogoje.

Preverite: Splošni pogoji

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA