Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

30 let ZPS
30 let ZPS
22. junij 2020

Zveza potrošnikov Slovenije 23. junija 2020 praznuje 30. obletnico svojega delovanja. A to ni čas za veselje, ampak za ukrepanje. Ob epidemiji COVID-19 se je izkazalo, da potrošniki nimamo ustreznega zastopnika v vladi, niti stalnega posvetovalnega organa.

Če je bila Slovenija ob vstopu v Evropsko unijo primer zgledne ureditve potrošniške politike, danes to ni več. Tako, kot je v Bruslju Evropska potrošniška organizacija BEUC spoštovan in zaželen sogovornik, si mi želimo dialoga v Sloveniji. 

  • Potrošniki smo vsi, tudi vi, ki sprejemate odločitve, ki vplivajo na celotno družbo. 
  • Zato potrebujemo nacionalno strategijo, vladni program in posvetovalno telo za usklajevanje politike varstva potrošnikov.
  • Želimo ministrstvo, ki bo upoštevalo interese potrošnikov in jih ne bo podrejalo drugim interesom. 
  • Pozivamo vas k dialogu, saj kot nacionalna potrošniška organizacija poznamo in smo pripravljeni zastopati interese potrošnikov pri oblikovanju razvojnih politik.

Naj potrošniška politika v Sloveniji spet postane primer zgledne ureditve v EU še pred predsedovanjem Slovenije Evropski uniji!
Breda Kutin, predsednica
Zveze potrošnikov Slovenije

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA