Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

01. februar 2016

Bo Zakon prinesel spremembe na bolje? 14. novembra lani je začel veljati novi Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, ki naj bi zagotovil vzpostavitev sistema učinkovitega reševanja sporov brez sodnega postopka. Zagotovil naj bi zlasti reševanje sporov manjše vrednosti, ki jih potrošniki zaradi prevelikih stroškov, težavnosti in počasnosti sodnega postopka po navadi ne rešujejo po sodni poti. Po našem mnenju Zakon ne zagotavlja, da se bo praksa (hitro) spremenila na bolje, saj so bile določbe evropske direktive povzete brez vsebinske prilagoditve realnemu stanju v Sloveniji; to pa je slabo.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA