Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Trgovina
Trgovina
20. november 2018

Boste podarili bon? Potem opozorite obdarovanca, naj bon kar se da hitro izkoristi. Podobno velja, če boste morda sami prejeli darilni bon. Večina ima omejen rok in kraj uporabe, včasih tudi namen, kar lahko njihovo unovčitev dodatno zaplete.

+ Dobra stran darilnih bonov in kartic je, da so prenosljivi.
+ So priročen izhod pri iskanju daril v zadnjem trenutku oz. ko nimate idej, kaj podariti.

- Za izgubljeno darilno kartico ali bon ni vračila oz. ga večina ponudnikov ne bo nadomestila z novim.
- Darilni bon ali kartico izberite le če dobro poznate obdarovančeve navade in želje. Več je omejitev, manj je možnosti, da bo bon obdarovanec izkoristil – če ga ne izkoristi, sta na izgubi oba.
- Če ste se kljub temu, da obdarovanca ne poznate zelo dobro, odločili za darilni bon ali kartico, izberite takšno, ki ni vezana na eno samo trgovino.

Nasvet ZPS:
1. Ste prejeli bon in ga pozabili vnovčiti? Ne obupajte vnaprej. Obrnite se na izdajatelja s prošnjo, da bon lahko kljub temu izkoristite. Morda vas bo odgovor pozitivno presenetil.
2. Na darilnem bonu ali darilni kartici ni roka uporabe? Ne sklepajte, da je rok neomejen. Preverite pri izdajatelju, da ne bo kasneje slabe volje.
3. Darilni bon je namenjen za točno določeno storitev v določenem salonu, ki pa vam ne ustreza? Preverite v salonu, ali ga kljub temu lahko izkoristite za drugo storitev. Če je izbrana storitev dražja, ponudite doplačilo. Če ne najdete ustrezne rešitev, je še enoa možnost. Ker je bon prenosljiv, morda lahko najdete koga, ki bi ga z veseljem izkoristil.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA