Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Tržni pregled in cene
Tržni pregled in cene
02. december 2016

Potrošniki so nas v zadnjih dneh večkrat zaprosili za pojasnilo glede napovedanega prenehanja oddajanja POP TV in Kanal A na digitalnem prizemnem omrežju.

Operater mora po Zakonu o elektronskih komunikacijah potrošnika o spremembi pogojev (sem, seveda, sodi tudi cena) obvestiti najmanj 30 dni pred spremembo. V tem času ima potrošnik možnost, da brez odpovednega roka, brez plačila pogodbene kazni ali ostalih stroškov odstopi od naročniške pogodbe, če se s spremembami ne strinja. Seveda pa mora prej plačati vse neporavnane obveznosti.

Težava lahko nastane, če je potrošnik ob sklenitvi naročniškega paketa in vezavi prejel ugodnost v obliki terminalske opreme ali kakšnega drugega izdelka (TV, notesnik, ...). V tem primeru mora namreč ob prekinitvi naročniškega razmerja izdelek vrniti in plačati uporabnino, lahko pa izdelek obdrži, a mora plačati preostanek vrednosti.

Pri Zvezi potrošnikov Slovenije si že dlje časa prizadevamo, da bi potrošniku omogočili več pravic ob zamenjavi pogodbenih pogojev s strani operaterja, pri čemer se predvsem zavzemamo, da se mu do konca obdobja vezave pogoji ne spremenijo. Prav tako poudarjamo, da mora imeti potrošnik možnost izbire, kateri plačljivi programi bodo v njegovem paketu in pozivamo operaterje, da programe Pro Plus izvzamejo iz vseh paketov in jih potrošnikom ponudijo posebej, če bo zanje treba plačati.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA