Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Storitve
Storitve
10. december 2015

Vam je kaj znano? Čakate v vrsti za prevzem pošiljke, otrok se dolgočasi, sladkarije pa so na dosegu roke … Od 1. januarja naprej bo vsaj švicarskim staršem prihranjena dilema, ali naj vztrajajo pri omejitvi sladkarij ali naj zavoljo miru in scene pred drugimi čakajočimi popustijo in kupijo tisto liziko.

Na švicarskih poštah bo z novim letom namreč začela veljati prepoved prodaje sladkarij in sladkih prigrizkov, postopno pa bodo začeli odstranjevati police s sladkarijami. Sladkarije so bile del prodajnega programa v devetih izmed desetih pošt.

"Da ne gre za pretiravanje pri ponudbi sladkarij, so spoznali tudi na pošti, saj so tudi sami pokazali pripravljenost, da sladkarije postopno odstranijo iz prodajnega programa. A sedaj je tako določeno z zakonom in ne prepuščeno njihovi dobri volji," je povedala Barbara Pfenniger iz švicarske potrošniške organizacije FRC.

Sporočite nam svoje mnenje:

Tudi vas moti "dodatna" ponudba na pošti? (*)

Invalid Input

Kaj vas najbolj moti?

Invalid Input

Drugo, vpišite
Invalid Input

postanite clanZPS

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA