Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Storitve
Storitve
20. april 2020

Potrošniki nas pogosto sprašujejo za nasvet, kako ravnati pri izbiri izvajalca za različne storitve, na primer slikopleskarskih ali podobnih del. Na kaj morajo biti pri izbiri izvajalca in ob naročilu storitve še posebej pozorni ter kako naj si zagotovijo "fiksno ceno" oziroma ceno "na ključ", torej končno skupno ceno, ki ne bo višja od tiste v ponudbi/predračunu?

Če se boste s slikopleskarjem ali izvajalcem podobnih storitev dogovorili za posel, boste sklenili pogodbo (dogovor) o storitvi oziroma podjemno pogodbo (pogodba o delu). Podjemna pogodba je pogodba, ki jo sklepata naročnik in podjemnik (izvajalec, npr. obrtnik) ter s katero se podjemnik zavezuje opraviti določen posel, kot je izdelava ali popravilo kakšne stvari, telesno ali umsko delo ipd., naročnik (potrošnik) pa se zavezuje delo plačati. 

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA