Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Splet, katalogi, prodaja na domu

Nakupovanje prek spleta ima pred klasičnim številne prednosti. A tudi pomanjkljivost: izdelka si ne moremo ogledati `v živo´, zaradi preprostosti nakupa pa morda niti ne premislimo dobro, ali izdelek sploh potrebujemo. Lahko se zgodi, da izdelek, ko nam ga dostavijo, ne ustreza našemu pričakovanju, nam preprosto ni všeč, smo si medtem premislili … Trgovcu bi ga želeli vrniti in seveda pričakujemo povrnitev kupnine. Pa gre tudi to tako hitro in preprosto kot naročanje? Opravili smo po dva nakupa v 19ih spletnih trgovinah in pri nekaterih smo se morali kar precej namučiti, da smo po vračilu izdelka dobili povrnjen denar. Enega pa smo celo ujeli na laži…preverite pred naslednjim spletnim nakupom!

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA