Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Splet, katalogi, prodaja na domu

Če smo še pred nekaj leti vsi hodili v prepolne trgovske centre, polnili nakupovalne vozičke in komaj vse zložili v avto, nam danes sodobna tehnologija omogoča, da z nekaj kliki nakup opravimo kar od doma. Potem le še počakamo na dostavljavca in paket z blagom je pri nas. Seveda pa lahko tudi pri tem, kot pri vseh nakupih, naletimo na nekatere težave. Mogoče paketa sploh ne dobimo, izdelek ne ustreza fotografiji in opisu na spletu ali ne deluje, lahko pa so težave tudi hujše, na primer spletne goljufije ali celo kraja identitete. Potrošniki so nam (v anketi jih je sodelovalo 154) zaupali svoje izkušnje s spletnim nakupovanjem, mi pa smo dodali napotke za čim bolj varno spletno nakupovanje. Seznanjamo vas tudi z vašimi pravicami, če bi naleteli na težave. 

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA