Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Garancija
Garancija
20. avgust 2015

"Pri podjetju, ki se ukvarja z izdelavo in montažo senčil, smo naročili izdelavo notranjih žaluzij za panoramsko okno. Podjetje nam je zagotovilo, da ne bo težav z izdelavo tako širokih žaluzij. Senčila so izdelali in montirali, za izdelek pa so zagotovili 2-letno garancijo. Že naslednje leto pa se je pri zapiranju žaluzij polomil reduktor. Poklicala sem podjetje in uveljavila garancijo in polomljeni del so brezplačno zamenjali. Naslednje leto se je reduktor ponovno polomil. Ko pa sem spet poklicala podjetje, so mi pojasnili, da reduktor ni dovolj močan za tako velike žaluzije. Ponovno so ga brezplačno zamenjali. Čez nekaj mesecev se je zgodba ponovila in nato še naslednje leto. Reduktor so zamenjali, vendar sem tokrat po pošti dobila račun za opravljeno storitev. Zanima me, ali sem tudi tokrat upravičena do brezplačne zamenjave z naslova garancije?"

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA