Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Avtorske pravice
Avtorske pravice
06. oktober 2011

Odbor za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje v Državnem zboru RS je na svoji zadnji seji sprejel dopolnilo, s katerim je spremenil predlagano določbo glede kazenskega preganjanja spletnega piratstva.

V dopolnilu glede predlagane spremembe 148. člena kazenskega zakonika (KZ), ki ga je vložil LDS, je zapisano, da uporaba piratskih avtorskih del za osebne namene ni kaznivo dejanje. Z vsebino dopolnila smo zadovoljni tudi na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS). Spremembe oz. dopolnitve 148. člena KZ je res še možno popravljati, vendar jih glede na dosedanjo razpravo ne pričakujemo. Seveda pa bomo na ZPS budno spremljali nadaljnje postopke.

V akcijo proti predlagani spremembi 148. člena smo stopili skupaj z vami, potrošniki. Zahvaljujemo se vsem 2000 potrošnikom, ki ste se aktivno vključili v akcijo proti spremembi s podpisom spletne peticije. Akcija je dober dokaz, da s skupnimi močni lahko dosežemo spremembe.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA